Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 februari 2014

Plakborden naar museum

KAAG EN BRAASSEM – De gemeente plaatst geen verkiezingsplakborden langs de uitvalwegen. Het presidium, een orgaan waarin een vertegenwoordiging van de verschillende politieke partijen zitten, heeft daartoe besloten. In tegenstelling tot andere gemeenten worden de bewoners niet meer via de verkiezingsborden eraan herinnerd, dat ze op woensdag 19 maart naar de stembus kunnen gaan.
Een gemeentelijk woordvoerder stelt hierover desgevraagd: ‘Er is samen met het presidium besloten om alleen nog maar digitaal te werken. De enige fysieke communicatie-uiting is een aantal banners die door de gemeente heen worden opgehangen en waaraan aandacht wordt gevraagd voor de verkiezingen. Deze banners zijn zo algemeen dat ze bij alle volgende verkiezingen gebruikt kunnen worden, zowel die van de EU als landelijke verkiezingen als nu de gemeenteverkiezingen.’
 
De woordvoerder vervolgt: ‘Dit werd gezien als een meer duurzame oplossing dan elke verkiezing borden te plaatsen. De gemeen is binnenkort op internet te vinden onder de landelijke site 'de stem van' en in ons geval dus Kaag en Braassem. Hierop komt veel informatie te staan, dus op die manier komen onze inwoners toch aan hun informatie.’ Niet iedereen is blij met deze stap, zo blijkt ook uit de sociale media. Zo laat Frans van Drimmelen weten: ‘@FransvDrimmelen ‘Echt belachelijk dat de gemeente @KaagenBraassem geen #verkiezingsborden plaatst voor #GR2014 #opkomstbevordering #democratie @marinavdvelde’.