Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 maart 2014

Bestemmingsplan aangepast

LISSE – Het bestemmingsplan Lisse Dorp 2010 moet worden aangepast, zodat er meer parkeerplaatsen in de woonwijken gerealiseerd kunnen worden. Op dit moment is het namelijk niet mogelijk om van stukjes grond die zijn gekenmerkt als gemeentelijk ‘groen’ parkeerplekken te maken.
Maar ook worden andere zaken mogelijk, zoals het plaatsen van (tot) vijf meter hoge speelvoorszieningen in ‘diverse openbare voorzieningen’. Daarnaast worden enkele achterpercelen van woningen in de Vogelwijk bestemd als ‘Wonen’. Het gaat hier om een strook grond achter de garages van de wooncarrés gelegen aan de Meerkoetstraat/Kievitstraat/Leeuwerikstraat en Nachtegaalstraat/ Ooievaarstraat en Valkstraat/Putterstraat. De speeltuin ‘De Bijenkorf’ krijgt de bestemming ‘Cultuur en Ontspanning’ toegewezen. Inwoners die hun tuin gebruiken als opslagplaats voor allerlei goederen kunnen met het nieuwe bestemmingsplan ook aangepakt worden. Eerst mag iedereen echter z’n ei leggen over dit bestemmingsplan tijdens de inspraakperiode.