Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2014

De Vroomen krijgt eigen straat

LISSE – Door de nieuwbouwplannen van Rustoord komt er ook een nieuwe (ontsluitings)weg. Deze  weg krijgt de naam ‘Rustoord’, waar het gaat om de noord-, oost- en zuidkant. Het straatdeel aan de westkant krijgt een andere naam. De reden hiervoor is, dat de woningen die hier in de toekomst gebouwd gaan worden niet vallen onder het nieuwbouwcomplex en de aanleunwoningen van Rustoord.
Overigens heeft de gemeente nog altijd plannen om een straatnaam te vernoemen naar Jac. Th. de Vroomen. Hij is namelijk in 1925 gestart met het kweken van bollen en zijn bedrijf is tot op de dag van vandaag nog altijd actief in de Verenigde Staten. De bewuste straat komt te liggen in het plangebied Trompenburg en pas als bekend is hoe het hele gebied wordt ingericht, wordt bepaald welke straat vernoemd wordt naar de fameuze bollenkweker.