Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 maart 2014

Flyeren leidt tot nieuw initiatief

JOEP DERKSEN
KAAG EN BRAASSEM – Overal in de gemeente zijn vertegenwoordigers van de politieke partijen weer druk aan het flyeren om de inwoners te overtuigen dat ze gaan stemmen op woensdag 19 maart. En het liefst op hun partij, natuurlijk. Zaterdag 1 maart benaderden (aspirant) raadsleden van Samen Voor Kaag en Braassem tientallen shoppers om zo kennis te maken met de kiezers.
Veel mensen bleken hier geen behoefte aan te hebben: ‘Ik heb me nog niet zo met de gemeenteraadsverkiezingen bezig gehouden. Ik houd er niet van om op straat benaderd te worden met lastige vragen’,  zo laat een vrouw weten. Met de sociale media lijkt het persoonlijk benaderen van de mensen op straat geen toekomst meer te hebben. Gemeenteraadslid Harry van Schooten erkent: ‘Inderdaad heb je het grootste bereik via de sociale media. Je kunt hier ook de jongeren mee bereiken.’
Toch zijn er mensen die de persoonlijke benadering wel degelijk waarderen. Bernard Buijk stelt: ‘Het is goed, dat politieke partijen oproepen te gaan stemmen, al valt de manier waarop het hier op het winkelplein gebeurt onder de categorie ‘oprispingen uit het verleden’.  Hij is een fervent volger van de politiek: ‘De gemeente heeft willens en wetens risico’s genomen met Braassemerland. Dit is geen inzet van de verkiezingen. De verantwoordelijk wethouder sprak over een natuurramp en mag blijven zitten. Het is een schande.’
Ook Egbert Hoogenboom is positief: ‘Het is een goede zaak dat die politici hier staan en vertellen over hun plannen.’ Marloes Klein vult aan: ‘Ik ga alle partijprogramma’s bekijken om mijn keuze te bepalen.’ Lijsttrekker Petra van der Wereld laat weten, dat de gesprekken met de inwoners zo goed bevallen, dat haar partij de komende vier jaren elke maand een inloopbijeenkomst houdt. Tijdens die inloopbijeenkomsten kunnen mensen hun mening geven of vragen stellen over wat hen bezig houdt.