Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 maart 2014

Ruzie tussen D66 en burgemeester

KAAG EN BRAASSEM – D66 haalt ongemeen fel uit naar burgemeester Marina van der Velde. Frans van Drimmelen, die nummer 8 staat op de kandidatenlijst van D66, beschuldigt de burgermoeder ervan, dat zij de democratische grondbeginselen in gevaar zou brengen. Aanleiding van zijn beschuldigingen, zijn het feit dat de gemeente geen verkiezingsborden heeft geplaatst, maar dat er nu particulier gehuurde borden verschijnen met daarop alleen maar posters van één bepaalde partij.
Van Drimmelen houdt de burgemeester hier voor verantwoordelijk: ‘VVD en CDA hebben eerst alle commerciële uitingspunten ingekocht en daarna besloten geen verkiezingsborden te plaatsen. U vond dat goed en bent verantwoordelijk voor de APV (Algemene Plaatselijke Verordening, JD) en voor eerlijk verlopende verkiezingen. Democratie is groot goed. U heeft gekozen voor louter commerciële mogelijkheid langs openbare weg. Wie veel geld heeft wordt bevoordeeld. Één partij gebruikt alle gemeentelijke sandwichborden, de rest heeft het nakijken en de burgemeester vindt dat goed.’ Van der Velde laat hierover weten: ‘Niemand is bevoordeeld. Kansen zijn gegrepen. Dat is jammer voor jullie: ga op zoek naar jullie eigen mogelijkheden! Van oneerlijk verlopende verkiezingen is geen sprake. Er zijn nog veel andere uitingsmogelijkheden.
De burgemeester krijgt steun van lijsttrekker Yvonne Peters (VVD). Ze geeft haar mening over de uitspraken van Van Drimmelen: ‘Onzin! Bestaande partijen in Kaag en Braassem kozen ervoor geen gemeenschapsgeld in te zetten voor partijpolitiek.’ Hierop reageerde Van Drimmelen weer: ‘De partijen kozen ervoor dat geld uit te geven aan de Stemwijzer, die minder bereik heeft dan verkiezingsborden. We weten waarom.’ Deze opmerking schoot Peters in het verkeerde keelgat: ‘Frans, deze insinuaties bevallen me niets! Net zomin als het aanvallen van de burgemeester. De huidige raad besluit over huidige budgetten!’ Lijsttrekker Petra van der Wereld (SVKB) probeert de zaak via Twitter te sussen: ‘Jammer dat je het zo oppakt Frans, er blijft genoeg ruimte over voor promotie en profilering. Kom op zeg!’ Ondertussen geniet PRO van de zijkant: ‘Hè leuk! Een fittie tussen D66 coryfee Frans van Drimmelen en burgemeester  Marina van der Velde op Twitter!’ De burgermoeder vond het echter genoeg en liet weten: ‘Ik stop hiermee de discussie.’