Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 maart 2014

Handtekeningenactie heeft resultaat

JOEP DERKSEN
NIEUWKOOP > Omwonenden van de fietsersoversteekplaats Elleboogvaart / Churchilllaan hebben maar liefst 700 handtekeningen ingediend, met het dringende verzoek om de verkeersveiligheid daar te verbeteren. De gemeenteraadsleden pikten donderdag 27 februari  deze handschoen op en wethouder Piet Melzer kon niet anders doen dan toezeggen dat verkeersveilige maatregelen op korte termijn genomen worden.
Gemeenteraadslid Arie van Wijk (CDA) diende een ‘motie vreemd aan de orde van de dag’ in. Hij liet weten dat er meer aan de hand is, dan alleen een slechte signalering. ‘Bij donker ziet men de fietsers niet aankomen. De maximum snelheid van 50 km per uur is veel te hoog. Het college moet met het comité Verontruste Ouders om de tafel te gaan zitten om deze situatie uit de wereld te helpen.’ De motie kreeg welhaast een raadsbrede steun. Raadslid Stef Leliveld (SBN)putte uit eigen ervaringen: ‘Het is  daar verschrikkelijk onoverzichteiljk. Ik heb ook al een paar keer een fietser bijna omver gereden, die opeens vanuit het donker kwam opdoemen. Dat was heel erg vervelend.’ De VVD pleitte er voor, dat ook de veiligheid van andere fietsoversteekplaatsen onderzocht wordt.
Melzer liet weten dat maatregelen worden voorgesteld om de veiligheid op de fietsersoversteekplaats Elleboogvaart / Churchilllaan te verbeteren. ‘Eerder getroffen maatregelen blijken niet afdoende. Ik ben heel blij dat de bewoners zich gemeld hebben. We willen het gevoel van onveiligheid wegnemen en wellicht zijn gedragsmaatregelen ook nodig. We gaan met betrokkenen in overleg en kijken welke maatregelen nodig zijn.’ Na aandringen van de raadsleden zegde Melzer toe, dat nog vóór 1 april knipperlichten worden opgehangen op deze voor fietsers en voetgangers gevaarlijke oversteekplaats. En met deze toezegging trok het CDA haar motie in.