Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 maart 2014

‘Vermeulen plengt krokodillentranen’

LISSE – Sjoerd Heeringa, voorzitter van het Filmhuis Lisse, is niet blij met uitspraken van fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA). Hij verwijt haar dat ze ‘krokodillentranen’ gebruikt, toen ze haar zorgen uitte over het vertrek van het Filmhuis uit ’t Poelhuys. Hij valt met name over Vermeulens opmerking, dat het verhuizen van Filmhuis Lisse ‘een forse inkomstenderving gaat betekenen voor ’t Poelhuys’.
Heeringa wijst er op, dat het heel erg meevalt met dat verlies aan inkomsten en rekent voor, dat het gaat om zo’n 2.000 euro aan zaalhuur ‘en daar komen nog wat kopjes koffie bij’.  Maar in haar nieuwe onderkomen, Floralis Huis van Cultuur, moet het Filmhuis maar liefst drie keer zo veel betalen aan zaalhuur. Daar staat tegenover, dat het Filmhuis dan wel meer voorstellingen (veertig) per jaar kan organiseren. ‘Daar wordt BESCAL, waar zowel ’t Poelhuys als Floralis deel van gaan uitmaken, per saldo beter van.’
De voorzitter hekelde ook de kwaliteit van ’t Poelhuys: ‘Het Poelhuys heeft dus geen oplopende vloer waardoor, wanneer het druk is, heel veel bezoekers slecht zicht hebben op het filmdoek. Ook het geluid in ’t Poelhuys is verre van ideaal, de luidsprekers staan ver voor het filmdoek in plaats van daar achter. Zelfs met de nieuwe stoelen in de grote zaal is het bij een lange film geen aangename zit. De foyer is al klein maar moet ook nog eens gedeeld worden met twee biljarttafels.
Heeringa vergeleek het scepcisme van de huidige CDA met het vurige pleidooi van de partij voor de komst van Floralis, toen het CDA nog coalitiepartij was.  ‘Juist daarom valt ons de toon van uw uitspraak zo fors tegen; het zijn krokodillentranen voor de bühne van het nieuwe Floralis theater, allemaal in het zicht van de komende gemeenteraadsverkiezingen.’