Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2014

Veiligheidshuis

LISSE – De gemeente neemt deel aan het ‘Regionaal Veiligheidshuis’, waar vertegenwoordigers van de gemeenten, zorgorganisaties en strafrechtssysteem fysiek aanwezig zijn. Dit moet leiden tot een integrale plan van aanpak voor personen met problemen, maar ook hun directe omgeving.
Plannen voor het Regionaal Veiligheidshuis bestaan al jaren, maar tot nog toe zag het college van burgemeester en wethouders dit niet zitten, onder meer vanwege de hoge kosten. Dit laatste probleem is echter verdwenen, dankzij een andere opzet van het Regionaal Veiligheidshuis. Een ambtelijk rapporrt stelt: ‘Problematiek die gemeentegrenzen overstijgt kan binnen een regionaal Veiligheidshuis eenvoudiger aangepakt worden. Voor alle deelnemende (regionaal werkende) partners is het vele malen efficiënter om op een centrale locatie bijeen te komen en daar een integraal, breed gedragen plan van aanpak te maken.’ Sinds eind 2011 coördineert het Veiligheidshuis ook de nazorg voor (ex-)gedetineerden voor het grootste deel van de regiogemeenten, dus ook voor Lisse.