Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 april 2014

Eerbetoon aan vertrekkende burgemeester


OEGSTGEEST – De afgelopen week werd burgemeester Els Timmers al talrijke malen afgehaald met een voertuig, als eerbetoon voor haar vijftien en een half jaar dat ze burgermoeder was. Het laatste – grootste – onthaal vond plaats op vrijdag 28 maart. Ze werd in een oude brandweerwagen vervoert van haar huis naar het gemeentehuis. Veel mooie woorden vielen haar ten deel. Het hoogtepunt voor haar was, dat ze koninklijk onderscheiden werd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Burgemeester Gerrit Goedhart uit Noordwijkerhout had mooie woorden voor haar namens de burgemeesterskring, met daarin vele kwinkslagen. ‘Timmers zal zich nooit laten kennen, heeft een stiff upperlip. Je kan een motie van wantrouwen en slechte pers  ondergaan, al je wethouders mogen weg gaan, maar Els blijft positief. Ook al zou ze haar buik er vol van hebben, dan zou ze eerder haar buik opereren, dan er iets van laten zien aan de buitenwereld. Jij bent de koningin van de burgemeesters; Queen B. We zullen je missen als unieke collega.’
Via een videoboodschap liet ook burgemeester Lenferink (Leiden) van zich horen. ‘Je introduceerde ex-inbreker Evert Jansen om de woninginbraken tegen te gaan. Het Oegstgeester bushokje sneuvelde ieder jaar met de jaarwisseling. Je maakte er persoonlijk werk van door er pontifcaal in te zitten. Alleen bleef je er niet lang genoeg in zitten. Je hebt de kinderbevrijdingsmarkt bevrijd van die dekselse handelaren. Ik wens je een prachtig afscheid en verder alle goeds.’
Ook loco-burgemeester Wendelien Tönjann was vol lof. ‘Uit twintig kandidaten was jij de juiste keuze. We hebben je nooit op politieke uitspraken betrapt. Je laatste periode was niet het gemakkelijkst. Voor 80% aann vrouwen zat in het college. Helaas verliep de samenwerking nogal stroef. Of dit kwam door het overschot aan vrouwen kan ik moeilijk zeggen, maar het college eindigde voortijdig.’ Donderdag 27 maart mocht Timmers echter de nieuwe raad installeren en hiermee breekt er een compleet nieuwe periode aan voor het voltallige gemeentebestuur.
Na een Schotse bagpipe eerbetoon en mooie woorden van Paula van Teylingen, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, overhandigde Timmers haar burgemeestersketen.  ‘Dames en heren, het is u gelukt. Ik ben sprakeloos. Bijna in ieder geval. Dank voor de mooie toespraken en vele afscheidsevenementen. Een mooier afscheid kan een burgemeester zich niet wensen.’ Hierna ontving Timmers de koninklijke onderscheiding; Ridder in de Orde van Oranje Nassau, uit handen van Commissaris der Koning Jaap Smit, die het eerbetoon opspelde met de woorden: ‘Er komt een einde aan een mooie combinatie van Oegstgeest en jou als burgemeester. Je noemde jezelf het liefst de burgermoeder en je vertrekt met de eretitel ‘Koningin van Oegstgeest’. Tijdens de afscheidsreceptie in Partycentrum La France kwamen honderden inwoners om Timmers de hand te drukken en te danken voor al haar werkzaamheden van het afgelopen anderhalve decennium.