Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 april 2014

Koek verslaat Koek

ROELOFARENDSVEEN – De hertelling van de stemmen op stembureau Bonaventuracollege heeft geen invloed gehad op de zetelverdeling van de politieke partijen. Kandidaat Peter Koek (nummer 7 op de VVD-lijst) kreeg echter geen 14, maar 5 stemmen toebedeeld. De negen stemmen werden alsnog gegeven aan Alwin Koek (nummer 6 op de VVD-lijst).
De Koek die hoger op de lijst stond, had zelf op dit stembureau zijn stem uitgebracht en ook namens enkele anderen een stem (op hemzelf) uitgebracht. Maar in de eerste einduitslag waren hem 0 stemmen toebedeeld. De leden van het stembureau hadden dus abusievelijk alle stemmen aan Koek (7) toebedeeld. Door de hertelling kon deze fout alsnog hersteld worden en de verkiezingsuitslag werd woensdag 26 maart tijdens de ‘afscheidsraad’ definitief vastgesteld.