Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 april 2014

Wensboek

KAAG EN BRAASSEM – In navolging van het ‘Droomboek voor de koning’, dat vorig jaar ter gelegenheid van het aantreden van Willem-Alexander werd uitgebracht, is er  nu ook een boekje uitgebracht, dat vol staat met visies en zienswijzen van enkele inwoners.
Fractievoorzitter Karin van der Kaaden (CDA) overhandigde donderdag 27 maart het eerste exemplaar aan burgemeester Marina van der Velden. Ze liet weten: ‘Met het oog op de veranderingen, die Kaag en Braassem staan te wachten, hebben we aan de inwoners gevraagd wat hun wensen en dromen zjin. Dat heeft eeen mooi ‘Wensboek Kaag en Braassem’ opgeleverd. Dit boek is bedoeld om ons  aan het denken te zetten.’
De ideeën voor het wensboek zijn aangeleverd door basisschoolleerlingen, senioren in zorgcentra, CDA-leden en mensen die de zomerbraderie van Oude Wetering en Vebo vorig jaar hebben bezocht. Van der Kaaden laat weten: ‘Het leuke is dat iedereen die ik nu zie of er over spreek of het boekje bij mij thuis ziet liggen en door bladert, zelf ook weer met nieuwe leuke ideeën komt en dat is nu juist de bedoeling. Vandaag hoorde ik nog een idee in het kader van veiligheid in de wijk: een wijk-groepsapp die waarschuwt als sprake is van overlast of verdachte mensen in de wijk, of dat een inbraak in die wijk heeft plaats gevonden (iedereen binnen die groep krijgt dan een app en kan daarop reageren en is extra alert.