Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 april 2014

Raadsleden beëdigd



LISSE – De 21 leden van de nieuwe gemeenteraad werden donderdag 27 maart officieel geïnstalleerd door burgemeester Lies Spruit. Zij wenste de politici veel sterkte en wijsheid toe en feliciteerde hen van harte met hun benoeming. Wel merkte Spruit op, dat het aantal vrouwen dat in deze raad zitting heeft, erg laag is. Slechts drie vrouwen zijn door de inwoners gekozen om hun mening de komende vier jaren te vertegenwoordigen.
Spruit adviseerde de politici: ‘Naast het vaststellen van de begroting en jaarrekening en de controle op het gemeentebestuur, bent u ook volksvertegenwoordiger. Het raadslidmaatschap speelt zich niet aleen in het gemeentehuis af. Zorg dat u als raadslid weet wat er in het dorp leeft. U wordt overspoeld met papier en voordat u het weet, zit uw agenda vol met afsraken. Maak tijd vrij voor contacten buiten het gemeentehuis.Zo houdt u ruimte in uw hoofd en agenda. U moet ook ‘Nee’ zeggen, want niet altijd is alles mogelijk. Ook blijkt soms wat goed is voor een individu, niet goed is voor een gemeente. Maar u staat als raadslid niet alleen. De ambtenaren helpen u vragen te beantwoorden. ‘ Na het afleggen van de eed danwel belofte ontvingen de drie vrouwelijke gemeenteraadsleden een sjaaltje met het logo van de gemeente. De mannen ontvingen een gemeentelijke stropdas.