Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 april 2014

Meevallers

NIEUWKOOP > Sinterklaas is dit jaar vroeg gekomen. De gemeente heeft twee onverwachte financiële meevallers mogen verwelkomen. Wethouder Piet Melzer informeerde dat het jaarlijkse dividend van Alliander geen 350.000 euro is geworden, maar 615.000 euro. Dit is een meevaller van ruim een kwart miljoen euro. Hij verwacht overigens dat de dividenduitkeringen van Alliander de komende jaren lager zullen uitvallen dan zes ton.
 
Het tweede  goede nieuws dat Melzer kon melden, was dat de gemeente 600.000 euro per jaar extra krijgt uit het Gemeentefonds. Maar ook hier was een waarschuwing op z’n plek, aldus de wethouder: ‘We moeten ons niet rijk rekenen. Er komt een tweede herijking en die kan in ons nadeel uitvallen. De huidige meevaller is echter niet ongunstig.’