Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 april 2014

Ondernemers praten over ervaringen NSS top

 
JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – Tijdens de NSS top hebben verschillende bedrijven zich ingezet voor de delegatieleden. Zij hebben er aan bijgedragen, dat Noordwijk internationaal een goed figuur heeft geslagen.
Zo zette Koninklijke Beuk maar liefst 45 touringcars en 90 chauffeurs in om delegatieleden van 58 landen op hun plaatsen van bestemming te krijgen. Het ging ongelooflijk gesmeerd, zo laat directeur Eric Beuk weten. ‘Het ging perfect, al was er achter de schermen een enorme hectiek. Het begon met het bomchecken van de touringcars en het door het Ministerie van Buitenlandse Zaken screenen van de chauffeurs. Alle 90 chauffeurs zijn door deze screening gekomen.’
Een van de hoogtepunten was het Chinese staatsbezoek en de aankomst van president Xi Jinping in Noordwijk op zaterdag 22 maart. ‘Dat weekend stond ook een stoet van acht touringcars klaar bij de Polderbaan van Schiphol om alle Chinese delegatieleden naar de Hotels van Oranje te rijden. Onder begeleiding van een zware politieescorte’, zo laat Beuk weten. Ook het vervoeren van alle VIP’s naar de NSS top in Den Haag was een staaltje van gecombineerde vervoerscoördinatie en stuurmanskunst, waarbij de uiteindelijke coördinatie in handen lag van een besturingscentrum in Driebergen.
Het bedrijf gaf ook vijf dagen onderdak aan twintig leden van de landmacht en op het terrein was een commandocentrum ingericht. Beuk: ‘We zullen deze NSS top nooi vergeten. Het was één van de meest bewerkelijke periodes uit mijn carriere. Bij ons 125-jarig bestaan denken we hier nog aan terug.’
Ook Paul Brouwer van Brouwer’s Tours b.v. is blij met de manier waarop zijn bedrijf delegaties van zes verschillende landen heeft vervoerd. Het ging om VIP’s van Amerika, Nigeria, China, Roemenië, Spanje en Canada. Jens Godthelp is planner voor het bedrijf en was vijf dagen lang de absolute spin in het web van het taxivervoer. De eisen van de delegaties waren hoog. Godthelp: ‘Je moet wel stressbestendig zijn, want ‘Nee’ zeggen is geen optie. Ze verwachten een topsservice en ook dat ze op het laatste moment drie of vier extra wagens konden krijgen. Hierop waren we voorbereid; we hadden externe voertuigen ingehuurd.’
Een van de hoogtepunten was het vervoeren van de Amerikaanse minister John Kerry. ‘Die chauffeur moest continue in de colonne blijven, met de politie en Amerikaanse bewaking er omheen. ‘s Avonds gingen ze ook in colonne naar een bungalowpark in Noordwijk. Ze moesten daar ook onder beveiliging gaan slapen. Het voertuig en de chauffeur zijn geen seconde uit het oog verloren.’
Stephan Stokkermans, directeur Huis  ter Duin, vertelde tijdens het televisieprogramma Pauw en Witteman over zijn ontmoeting met de Amerikaanse president Barack Obama: ‘Je merkt wel dat er een wereldleider binnen komt. Hiji is heel authentiek en echt ontspannen. Je hebt het gevoel dat je serieus genomen wordt.  Als je in protocol staat, heb je soms het gevoel ‘Voor wie sta ik hier eigenlijk?’ Maar Obama is oprecht geinteresseerd en hij gaf ons het gevoel; ‘Fijn dat je het hotel zo goed voorbereid hebt voor deze overnachting.’
Cadeau’s zijn wederzijds uitgewisseld en Stokkermans toonde de resultaten: een presse papier met zegel van de president, een penning van John Kerry. Manchetknopen en als ‘masterpiece de vlag die in de helikopter van de Amerikaanse president is meegevlogen. Stokkermans: ‘Hij had geen speciale wensen, maar hij heeft het team van LaTour de vrije hand gegeven om een goede ‘late night snack’ te maken. De chefvan het witte huis kijkt dan over de schouders mee. We prepareerden allerlei kleine amuses. Op de creme van ossenworst en het schuim van piccalillysaus kregen we heel goede reacties.’