Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juni 2014

Financiering tegen verzakkingen

LISSE – De gemeente helpt enkele bewoners aan de Broekweg 114 – 120 uit de brand. Hun huizen dreigen namelijk ten onder te gaan aan verzakkingen en het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een geldbedrag van 80.000 euro in te zetten voor het herstel van de funderingen. De twee bewoners die hier gebruik van maken, moeten hun deel van dat bedrag (40.000 euro per huishouden) wel – met een voordelig rentetarief - terugbetalen.
Wethouder Cees Ruigrok lichtte dinsdag 20 mei toe: ‘Onder deze huizen staan heipalen, maar de ondergrond liep niet gelijk met die palen. Hierdoor is de boel na een aantal jaren gaan verzakken. We helpen deze bewoners, net zoals we de bewoners aan de Julianastraat hebben geholpen, enige tijd geleden. We vragen de gemeenteraad om hiervoor een krediet van 80.000 euro beschikbaar te stellen als lening voor deze twee huishoudens. De overige twee huishoudens maken geen gebruik van de gemeentelijke lening. Één ervan kan namelijk de kosten voor de nieuwe fundering zelf betalen en het andere huis heeft geen last van verzakkingen. Loopt de gemeente niet het risico dat die 80.000 euro voorgoed verdwijnt? Immers, de banken wilden deze leningen niet verstrekken. Ruigrok: ‘Bij het verstrekken van elke lening loop je risico. We willen de inwoners bijstaan.’