Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 juli 2014

Keiharde aanpak gevaarparkeerders

NIEUWVEEN > Burgemeester Frans Buijserd weigert om verkeerd parkeren door de vingers te zien op de Hazeweg, Roggeveldweg en Korenveldweg. Ook al is daar een chronisch tekort aan parkeerplekken. Raadslis Paul Platen (VVD) vroeg tijdens de raadsvergadering van donderdag 26 juni, of de goa’s (gemeentelijke opsporingsambtenaren, JD) alleen zouden gaan handhaven, op het moment dat er voldoende parkeeralternatieven zijn.
De parkeerdruk is in dit gebied met 85% namelijk enorm hoog. Vaak zijn de wijkbewoners gedwongen om hun auto op een niet-legale  plek te zetten, omdat alle parkeerplekken bezet zijn. Burgemeester Frans Buijserd was echter onverbiddelijk: ‘We kunnen niet op de ene plek minder gaan handhaven dan elders. Dat leidt tot onrechtvaardigheid. Een bepaald regime geldt voor iedereen; als er een parkeerverbodregime is, mag je niet buiten de vakken parkeren.’ Hij vervolgde: ‘Dé grote ergernis van mensen in het dorp is parkeeroverlast. Dat heeft te maken met mensen die lukraak hun auto gevaarlijk en hinderlijk neerzetten; die mensen blijven we keihard aanpakken.’