Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 oktober 2014

‘Krampachtig en minachting’

KAAG EN BRAASSEM – Gemeenteraadslid Paul van Emmerik (VVD) stak zijn kritiek op de beantwoording van vragen over de uitvoering van de bestuursrapportage niet onder stoelen of banken. Hij vond de beantwoording van vragen over bijvoorbeeld het uitgeven van 50.000 euro aan externe adviseurs ‘onder de maat. Ik zou haast het woord ‘minachting’ gebruiken.’ Ook stelde Van Emmerik dat wethouder Henk  Hoek op eerdere vragen van de VVD ‘krampachtig reageerde’.
De wethouder was het hier, uiteraard, niet mee eens. ‘Ik ben wel degelijk bereid om alle vragen te beantwoorden. Mensen mogen ook rechtstreeks met de organisatie contact leggen om antwoorden te krijgen.’ De VVD diende een motie in, waarin het college werd opgeroepen om de raad te informeren, voordat een financiële verplichting wordt aangegaan. Maar deze motie werd verworpen door een meerderheid van de gemeenteraad.