Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 oktober 2014

Raad moet wachten op rapport

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – Een raadsmeerderheid, bestaande uit de tien leden van de coalitiepartijen, vindt het prima dat het college een concept-rapport over de toekomst van Oegstgeest nog voor zichzelf houdt. De oppositiepartijen (negen raadsleden) balen daarentegen als een stekker; zij eisen openbaarheid van dit rapport, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden op de discussies die er over dit onderwerp zullen komen.
We willen inzage in dit concept-document’, stelde fractievoorzitter Boris Kocken (D66) onomwonden. Het was echter burgemeester Jan Waaijer die persoonlijk voor deze eis ging liggen: ‘Het college stelt deze informatie niet ter beschikking. Het college bereidt het voorstel voor de raad voor. Dit rapport wordt meegeleverd met dat raadsvoorstel.’ Gemeenteraadslid Vos (D66) reageerde hierop: ‘Ik vind het niet aan de orde dat u dit twee maanden laat liggen. U laadt de verdenking op zich dat u het achter wilt houden.’ De burgemeester was onaangedaan: ‘We gaan straks niet over het rapport spreken, maar over een raadsvoorstel.’
Ook VVD en PrO vinden het jammer dat het zo lang duurt, voordat het rapport aan de raadsleden wordt getoond. Fractievoorzitter Tim van Tongeren (PrO) vond: ‘Er is een volstrekt ontbreken van bestuurlijke regie op de toekomst van Oegstgeest en daar neemt dit college grote risico’s mee.’ Hierop deed de burgemeester de toezegging dat de raadsleden uiterlijk 17 oktober een collegevoorstel ontvangen. Het gewraakte rapport wordt dan meegeleverd.