Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2014

Aar en Amstel wordt mogelijk seniorenwoonlocatie

JOEP DERKSEN
NIEUWKOOP > De Woonstichting Nieuwkoop wil heel graag het voormalige verzorgingstehuis Aar en Amstel ombouwen tot een woonlocatie voor senioren. Dat liet Annelies Barnard, interim directeur van de Woonstichting Nieuwkoop donderdag 30 oktober weten tijdens een vergadering van de meningsvomende raad.
Uit een onlangs gehouden enquete blijkt namelijk, dat honderd ouderen best zouden willen wonen in een appartementje van zo’n 55 m2, waarbij gebruik gemaakt kan worden van aanvullende zorgmogelijkheden. Barnard: ‘We zouden daar (in het pand van Aar en Amstel, JD) een kleine veertig appartementen kunnen realiseren;  dat zijn dus zelfstandige woningen in het oude verzorgingshuis. Maar dan zijn we er nog niet. We zijn goed in wonen, maar minder goed in zorg en welzijn. We zijn nu in overleg met particuliere initiatiefnemers die heel veel zorg leveren bij mensen thuis.’
Ze riep de politici op om ervoor te zorgen dat het voormalige verzorgingshuis een andere bestemming krijgt toegewezen, zodat in het pand die 40 woonappartementen gerealiseerd  kunnen worden.