Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2014

Basisschoolleerlingen hebben wensenlijstje

Nationaal Schoolontbijt met de burgemeester
JOEP DERKSEN
WOUBRUGGE – In verband met het Nationaal Schoolontbijt reisden 42 leerlingen van basisschool Esselyckerwoude naar het gemeentehuis in Roelofarendsveen. Daar genoten ze van een heerlijk ontbijt – met hagelslag! – samen met burgemeester Marina van der Velde en wethouder Henk Hoek. De kinderen maakten direct gebruik van de gelegenheid om misstanden in het dorp te melden. De wethouder zegde toe, dat hij naar Woubrugge zal komen om uit te leggen wat de gemeente hier aan gaat doen.
‘Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag’. Dit uitgekauwde gezegde is nog altjid waar; zonder een goed ontbijt liggen de leerprestaties van kinderen vele procenten lager, zo blijkt uit onderzoek. Schoolleider Monique Haverkamp laat weten, dat er nog steeds kinderen zonder ontbijt naar school worden gestuurd door hun ouders. De burgemeester verwelkomde de Esselyckerwoudeleerlingen van harte en ze legde uit wat de volwassenen in het gemeentehuis allemaal doen. ‘Wij vergaderen over de vraag of er extra prullebakken in het dorp moeten komen en hoe je oudere mensen kunt verzorgen’, zo gaf Van der Velde aan.
Het was tijd voor de vragenronde van de leerlingen. ‘Hoe lang bent u burgemeester?’, wilde Isabel weten. ‘En hoe bent u burgemeester geworden?’ Vroeg Rosalie. Van der Velde vertelde, dat ze vijf jaar geleden gesolliciteerd heeft en in het gesprek met de toenmalige Commissaris van de Koningin vertelde wie ze was en waarom ze burgemeester wilde worden.
Dennis uit de combinatiegroep 5/6 had een lijst opgesteld met zaken die de kinderen graag in Woubrugge willen hebben en wat er in het dorp verbeterd moet worden. Deze wensenlijst werd aan wethouder Hoek overhandigd. Het blijkt dat de kinderen zich zorgen maken over het slechte zicht voor fietsers bij de brug en dat er te weinig prullenbakken zijn.  ‘En waarom zijn er slootjes bij de speeltuintjes? Dat is gevaarlijk voor spelende kinderen!’ Ook het onderhoudswerk van de gemeente kan verbeteren, aldus de leerlingen van groep 5/6: ‘Als bij u een lampje stuk is, duurt het een week voordat het gerepareerd is.’ Hoek reageerde: ‘Ik kom bij jullie terug om te vertellen wat we met jullie wensenlijst gedaan hebben. Hierna lieten bestuurders en leerlingen zich het ontbijt lekker smak(k)en.