Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2014

Bouwplan wordt doorgezet

LISSE – Ondanks een uitspraak van de Raad van State, gaat de gemeente toch door met het goedkeuren van eeen bouwplan aan de Catharijnelaan 32. De Raad van State had in een uitspraak bepaald, dat het volume van de nieuwe woning niet meer dan 25% mag worden. De gemeente ziet toch mogelijkheden om dit alsnog toe te staan.
De nieuwe aanvraag voor een omgevingsvergunning  wordt ingediend. In dit geval gaat de gemeente deze niet beoordelen op het bestemmingsplan Dorp. De gemeente wil in plaats daarvan een vergunning verlenen met de procedure ‘Omgeviingsvergunning met afwijking bestemmingsplan’. Tegen dit besluit kan weer bezwaar worden gemaakt en als dat gebeurt, dan is het uiteindelijk aan de Raad van State om haar oordeel te geven over deze gemeentelijke actie.