Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2014

Vlaming wint gedichtenwedstrijd

HILLEGOM – Tijdens de uitreiking van de vijfde Hillegomse gedichtenwedstrijd hoefden de gespannen genomineerde dichters niet lang in spanning te wachten. Voormalig wethouder Kleijheeg mocht als eerste de nummer drie aankondigen. Hij presteerde het om eerst per ongeluk de naam van de winnaar Rik Dereeper aan te kondigen en vervolgens de naam van de nummer twee, Sabine van den Berg. Uiteindelijk bleek Anneke Wasscher de nummer drie te zijn.
Dit jaar mocht het dichtthema ‘Nostalgie’ over The Beatles gaan, maar geen van de winnende gedichten had een link met deze legendarische popband die vijftig jaar geleden een ‘vergeten’ optreden had gegeven in Hillegom. De winnende Vlaming kreeg van wethouder Annechien Snuif de dichtbokaal overhandigd. Opmerkelijk was, dat van de ruim 300 ingestuurde gedichten, twee van de prijswinnaars voor het tweede achtereenvolgende jaar een prijs kregen uitgereikt. Vorig jaar won namelijk Wasscher en toen was Dereeper derde.