Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2014

College redt zwemsteiger

JOEP DERKSEN
WOUBRUGGE – De gemeente gaat 79,52 euro huur betalen om een zwemsteiger langs de Wijde Aa ter hoogte van de Polder Oudendijik in stand te houden. Het Rijksvastgoed- en Ontwikkelbedrijf (RVOB) heeft dit stukje water te huur aangeboden. Wethouder Henk Hoek liet vorige week weten, dat als de gemeente weigert deze huur te betalen, de kans groot is dat de steiger zal verdwijnen.
De zwemsteiger is aangelegd door en in overleg met Rijnland. Ook de provincie Zuid-Holland, die beheerder is van de dijk met het fietspad langs de Wijde Aa, is hierbij betrokken geweest. Daarnaast heeft de dorpsraad van Woubrugge meegedacht in de ontwerpen. Het dagelijks beheer en onderhoud van de steiger wordt ondergebracht bij een bewonersgroep.
Door in te stemmen met het betalen van de huur, behoedt het college van burgemeester en wethouders de zwemsteiger dus van de ondergang. Uit de woorden van Hoek blijkt, dat dit een kleine noodgreep is geweest: ‘Dit is een verbazingwekkend geval van hogere regelgeving. De zwemsteiger draagt bij aan de leefbaarheid van de kernen. Wat mij verbaasde was, dat het rijksoverheidsregelingen zijn, die dit in gang zetten. We hebben er behoefte aan, dat we dit soort regels kwijt raken. Het zou mij een lief ding zijn, als we hier (van dit soort regels, JD) van af zijn.