Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2014

‘Dit is fout, fout, fout’

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – De politici hebben een halve avond gepraat, gedebatteerd en geargumenteerd over een verkeerd collegevoorstel. Ook de verantwoordelijk wethouder had bij het bespreken van het dossier over de Haarlemmer Trekvaart niet door, dat het voorliggende document niet hetzelfde was, als waar het college een besluit  over had genomen.
Burgemeester Jan Waaijer trok vorige week namens het college het boetekleed aan. ‘Het college heeft een ander besluit genomen dan  in het voorstel stond. Datgene wat in het college is besloten, is niet exact vertaald in het raadsvoorstel. Excuses; dit is gewoon fout en had niet gemogen. Dit is gewoon fout, fout, fout.’ Gemeenteraadslid Gerlof Kruidhof (PrO) stelde: ‘Ik was onaangenaam verrast, dat wij als raad een hele avond over het verkeerde stuk hebben vergaderd. Wat is er mis gegaan? Ook de wethouder had het in de commissievergadering blijkbaar niet door.’ De burgemeester kon  hier geen antwoord op geven, maar zegde toe dat hij het uit zou zoeken. Het goede document wordt later besproken.’