Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2014

Kleurrijk Bos van Wijckerslooth

OEGSTGEEST – Vijftien kinderen van de basisschool Jenaplan De Kring hebben vorige week maar liefst 6.550 stinsenbollen geplant in het Bos van Wijckerslooth. Hierdoor kunnen alle bosbezoekers in het voorjaar van 2015 op zestien plaatsen in het bos genieten van een kleurige bloemenzee.
Initiatiefnemer Margreeth Wesseling laat hierover weten: ‘Verspreid door het hele bos staan krokussen, sneeuwklokjes, wilde hyacinthen en bosanemonen. Er is ook een lange rij Actaea-narcissen geplant; die horen echt bij dit bos. Het is een Oegstgeestse variëteit van de witte of dichtersnarcis die Adriaan van Royen al in zijn tuin had. In de tweede helft van de achttiende eeuw woonde deze professor in de plantkunde en directeur van de Leidse hortus botanicus op de voormalige buitenplaats die toen Duinzigt heette.’ Vorig jaar won de Werkgroep Behoud het Bos van Wijckerslooth, tijdens het uitreiken van Herfstpremies door Fonds 1818 en Leidsch Dagblad, 500 euro om deze stinsenbollen te planten in het Bos van Wijckerslooth.