Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2014

VVD-er citeert Karl Marx

JOEP DERKSEN
LISSE – ‘Eigenaars Eerste Havendwarsstraat: verenigt u!’ Met deze eigentijdse Marxistische oproep onderstreepte gemeenteraadslid Martijn Tibboel (VVD) de noodzaak dat met alle eigenaren van grond op het Hobahogebied gesproken wordt over de bouwplannen. Hij steunde hiermee donderdag 30 oktober tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie van Gerrit Meiland (CDA).
Meiland riep het college op om in gesprek te gaan met de eigenaren van enkele verpauperende gebouwtjes en huizen. Zo kan de gemeente hen adviezen geven over gesprekken voor mogelijke verkoop van hun eigendommen. ‘Het zijn tenslotte inwoners en zo krijgen ze de kans te participeren’, aldus het CDA-raadslid.
Fractievoorzitter Guus Mesman (PvdA/GroenLinks vond het een ‘onzinmotie’ en raadslid Ad van Zelst (Nieuw Lisse) waarschuwde voor vertraging van de bouwplannen als deze motie zou worden aangenomen. Een meerderheid van de gemeenteraad steunde het CDA-voorstel echter.