Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2014

Steun voor ouders van kinderen met beperking

LISSE – De kans is klein, dat ouders van minderjarige kinderen vanaf 2015 een eigen bijdrage moeten betalen voor Wmo-voorzieningen. De mogelijkheid om deze bijdrage te vragen blijft weliswaar bestaan, maar wethouder Adri de Roon (D66) liet weten dat hier soepel mee wordt omgegaan. Hij deed dit donderdag 30 oktober naar aanleiding van een motie van fractievoorzitter Guus Mesman (PvdA/GroenLinks), die tijdens de gemeenteraadsvergadering vroeg om clementie voor ouders van kinderen met een beperking.
De Roon stelde, dat de mogelijkheid om een eigen bijdrage te heffen, blijft bestaan. ‘Maar het is niet zeker of we daar toe over zullen gaan. En als we daar toe over zouden gaan, dan horen daar regels bij. Die regels kunnen leiden tot nuanceringen.’ Hij zegde toe het PvdA-voorstel in het Dagelijks Bestuur van de ISD (Intergemeentelijke Sociale Dienst, JD) te bespreken.