Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 december 2014

Geen inspraak inwoners

LISSE – De inwoners krijgen niet de kans om via bijvoorbeeld Twitter of Facebook hun ideeën aan te dragen voor een verbeterde dienstregeling van Arriva. Die mogelijkheid bestaat nog tot eind november, maar wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) wilde hier donderdag 20 november tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur niets van weten.
Wel riep hij de politici op om hun ideeën te spuien, zodat die wensen mogelijk worden opgenomen in de dienstregeling die in december 2015 in gaat. ‘Het gaat om de kleinere dingen; de grotere dienstlijnen liggen al aardig vast.’ Op het verzoek van commissielid Gerrit Meiland (CDA) om de inwoners hierbij te betrekken (‘Vraag dit aan de burgers. Ik ga nooit met de bus; ik zou het niet weten’), reageerde Nieuwenhuis negatief: ‘Hier is de tijd te kort voor. Wellicht volgend jaar.’