Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 januari 2015

‘Cijfers van oud-wethouder Haanstra waren fout’

OEGSTGEEST – Een verwijt van fractievoorzitter Tim vanTongeren (PrO), dat de coalitiepartijen kiezersbedrog plegen, leidde tot een ongemeen felle reactie van fractievoorzitter Vincent Janssen (VVD).
Van Tongeren herinnerde de partijen aan het feit, dat ze in hun campagnemateriaal en met het coalitieakkoord hadden beloofd, dat er geen lastenverhogingen zouden komen. En toch ging de OZB-belasting met 20% omhoog, zo stelde de PrO-man. Als door een bij gestoken greep Janssen naar zijn microfoon en hij haalde zijn gram op wethouder Johanna Haanstra (PrO), die was aangetrokken om Oegstgeest uit het financiële slijk te halen. Toen ze nog wethouder was, oogstte ze niets dan lof, maar uit de woorden van Janssen valt op te maken, dat ze de politiek belazerd heeft. Janssen stelde: ‘De cijfers van wethouder Haanstra bleken hartstikke fout en onvolledig. Daarop baseerden wij ons coalitieakkoord. Wij hebben onze verantwoordelijkheid genomen!’