Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 januari 2015

Tweede plaats taxussnoeisel

OEGSTGEEST  - Het inzamelen van taxussnoeisel voor de vervaardiging van een medicijn tegen kanker heeft niet de Duurzaamheidsprijs Zuid-Holland gewonnen. Van de vier genomineerde initiatieven behaalde het ´Taxusinitiatief´ de tweede plaats. Het winnende project was de VMBO-T Stage Milieubarometer.
De Milieubarometer is een online meetinstrument dat ondernemers in één oogopslag de milieuprestatie en bijbehorende kosten van het bedrijf toont. Ondernemers zijn vaak een tijd bezig om de juiste gegevens te verzamelen voor de barometer. Om ondernemers te ondersteunen met het invullen, is samenwerking gezocht met het voortgezet onderwijs in Papendrecht. Leerlingen uit het derde jaar VMBO helpen met een stage de ondernemers verder op weg.
De winnaar van de Duurzaamheidsprijs wordt bepaald op het aantal stemmen, dat het project krijgt. De VMBO-leerlingen en hun familie en vrienden hebben massaal op zichzelf gestemd. En met resultaat; zij winnen de Duurzaamheidsprijs Zuid-Holland, een initiatief van D66 Zuid-Holland. De vertegenwoordiger van de Stichting Vergroot de Hoop, Monique Zeeuw, nam samen met wethouder Jos Roeffen en raadslid Marlene Simoons, de bloemen in ontvangst.