Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2015

ASC heeft gemeente aan het lijntje

OEGSTGEEST – De gemeente zit definitief vast aan de garantstelling van 6 miljoen euro voor ASC. Deze garantstelling was gegeven, zodat de vereniging een lening kon krijgen voor het realiseren van een sportcomplex in de Overveerpolder. Het bureau PT Finance heeft een onderzoek gedaan naar de nut en noodzaak van die garantstelling. Hier is wel degelijk sprake van, zo constateert het door de gemeente betaalde bureau.
Volgens PT Finance zijn de financiële risico’s voor de gemeente ‘heel laag’. Daar komt nog een ander punt bij, zo blijkt uit ambtelijke stukken: ‘Als de garantstelling niet wordt verstrekt door de gemeenten, dan kan ASC de gemeente aan het (eerder genomen, red.) besluit houden. Mocht de gemeente alsnog besluiten geen garantstelling te verstrekken aan ASC, dan kan de vereniging een vervangende schadevergoeding vorderen. Ook zou ASC de overeenkomkst met de gemeente kunnen ontbinden en schadevergoeding vorderen die zij lijdt ten gevolge van de ontbinding.