Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2015

Bestuurders Uithoorn en Ronde Venen op het matje

JOEP DERKSEN
NIIEUWKOOP > De bestuurders van Uithoorn en Ronde Venen mogen naar Nieuwkoop komen, om uit te leggen waarom zij hun beloftes niet zijn nagekomen. Deze mededeling deed wethouder Guus Elkhuizen (SBN) tijdens de besluitvormende raad van donderdag 5 februari.
Elkhuizen steunde verbaal de activiteiten die de leden van de Dorpsraad Vrouwenakker in de afgelopen jaren heben gedaan, waar het gaat om de gesprekken over de N201. Deze weg wordt aangepakt en de Dorpsraad wilde een oplossing voor het agrarisch verkeer, om ook in de toekomst zo gemakkelijk mogelijk over de N201 te kunnen rijden. Maar de gesprekken met de bestuurders van Uithoorn en Ronde Venen lopen op z’n zachtst gezegd niet vlekkeloos.
De wethouder stelde, dat er een patstelling is tussen de gemeente Uithoorn en de gemeente Ronde Venen. ‘Er zal een gesprek plaats vinden tussen de wethouder van Uithoorn en de Dorpsraad Vrouwenpolder, waarin alles uitgelegd wordt over hoe het is gelopen, hoe het anders zou kunnen en wat de rol van de betreffende gemeentwen daarin is.’ Elkhuizen liet weten dat hij binnenkort ook een gesprek heeft met het bestuur van de Ronde Venen. ‘Er is een en ander bestuurlijk door de afspraken gelopen en ik vind het op zijn plaats dat deze bestuurders hier komen om het uit te leggen. Als ze afspraken maken en die blijken anders te zijn, laat hen dan maar komen uitleggen wat de consequenties zijn voor Vrouwenakker.’