Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2015

Slechtere prestatie door andere meetmethode

OEGSTGEEST – Waar het gaat om duurzaamheid, scoort de gemeente niet al te best. Op de landelijke ranglijst neemt Oegstgeest slechts de 254ste plek in; van de 403 gemeenten. Hiermee staat ons dorp op de onderste helft van de lijst, met een score van 4,6. Vooral waar het gaat om water, lucht, natuur, energiebesparing en CO2-uitstoot doet Oegstgeest het slecht. Maar dat geldt ook voor hernieuwbare energie, werkloosheid en werkgelegenheid.
Positieve puntjes zijn er ook te melden. Oegstgeest scoort goed op zaken als het OZB-tarief, onderwijs, sport en sociale zekerheid. Maar ook op burgerparticipatie, veiligheid en nafvalproductie. Maar alles bij elkaar genomen, doet de gemeente het dus slechter: in 2014 scoorde Oegstgeest nog een 5,2, met een 222ste plek op de landelijke raglijst. Uit ambteiljke stukken blijkt, hoe het bestuur denkt over de oorzaak van deze achteruitgang: ‘Het vertekende beeld kan veroorzaakt zijn door het verschil in meetmethode.’