Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 februari 2015

VluchtelingenWerk de deur gewezen

NIEUWKOOP – De medewerkers van VluchtelingenWerk, afdeling Nieuwkoop, zitten zonder werk. De gemeente weigert nog om een vergoeding te betalen voor hun diensten. Voortaan gaat de organisatie Participe zorgen dat de opvang van de zogeheten ‘statushouders’ goed geregeld wordt.
Dit jaar moet Nieuwkoop 47 statushouders opvangen, een huis toewijzen en hen begeleiden om een volwaardig deelnemer van de Nederlandse samenleving te worden. Tot 2015 werd dit werk uitbesteedt aan VluchtelingenWerk. Maar sinds 1 januari is deze samenwerking gestopt. De gemeente heeft maandenlang onderhandeld met VluchtelingenWerk Nederland, maar de beide partijen hebben geen akkoord bereikt over de kosten die de gemeente betaalt voor de begeleiding van de voormalige vluchtelingen.
De gemeente gaat er nu zelf voor zorgen om de benodigde woningen toe te wijzen aan de statushouders. Participe gaat de maatschappelijke begeleiding van de statushouders op zich nemen, maar dan voor een lager kostenplaatje. Tegelijkertijd wil het college van burgemeester en wethouders bekijken of er voor deze maatschappelijke begeleiding (onder meer voor het vinden van een baan) samengewerkt kan worden met bijvoorbeeld Kaag en Braassem of Alphen. De vrijwilligers van VluchtelingenWerk worden bedankt voor hun inzet en het college hoopt, dat zij ook voor Participe en de gemeente met net zoveel enthousiasme zullen gaan werken.