Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 februari 2015

Sleuren aan duurzaamheid

LISSE – De organisatie van de Duurzaamheidsprijs, Bureau 52 Graden Communicatie, moet  trekken en sleuren om voldoende bedrijven zo ver te krijgen om deel te nemen aan deze wedstrijd. Om het aantal deelnemers nog enigszins aanvaardbaar te houden, laat het bedrijf ook de deelnemers  uit voorgaande jaren meedoen voor de editie van 2015. Esther den Hertog gaf hierover tekst en uitleg tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 29 januari.
Den Hertog liet weten: ‘We staan er niet zo best voor. Het is moeilijk om bedrijven te krijgen. Ieder bedrijf dat zich al een keer heeft ingeschreven, laten we nu opnieuw meedingen. Maar dat bedrijf moet wel wat nieuws gedaan hebben, om een betere beoordeling te krijgen.’ Onder duurzaamheid kan van alles vallen; of het nu gaat om bedrijven die zonnepanelen hebben laten plaatsen, of  maatschappelijke organisaties die papierloos vergaderen.
Het bureau hoopt nog, dat er veel bedrijven aangemeld worden door een ‘Facebookchallenge’, waarbij mensen worden opgeroepen om bedrijven te nomineren. Ze riep de raadsleden op, om 100 euro bij te dragen aan de Duurzaamheidsprijs, zodat samen met de andere vier gemeenteraden van de bollendorpen een Raadsprijs van 500 euro in het leven geroepen kan worden.