Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 februari 2015

Gratis poepzakjes

KAAG EN BRAASSEM – Samen Voor Kaag en Braassem wil dat de gemeente gratis poepzakjes uitdeelt aan alle hondeneigenaren. Ook moeten er meer ‘depodogs’ komen; speciale vuilnisbakken waar de zakjes na gebruik in gedeponeerd worden. En als de hondeneigenaren zelf ook meer verantwoordelijkheid tonen, dan kan de gemeente hondenpoepvrij worden, zo is de gedachtegang.
Het huidige beleid ten aanzien van hondenpoep en hondenbezitters toont nogal wat mankementen, zo stelden de SVKB-politici tijdens hun fractievergadering. Hondeneigenaren betalen wel hondenbelasting, maar krijgen daar feitelijk niets voor terug. Terwijl in veel andere gemeenten wél gratis poepzakjes wordt aangeboden. ‘Maar dan is het niet fijn om heel lang met zo’n zakje poep in de handen rond te lopen’, zo stelde Riet Spaargaren. Haar SVKB-college Kelly Straver zag nog een ander probleem, waar het gaat om het goed handhaven op de opruimplicht. Enigszins cynisch stelde ze: ‘We hebben twee boa’s op 26.000 inwoners.’