Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2015

Meer mogelijkheden voor terrasondernemers

Terrasseizoen verlengd
JOEP DERKSN
LISSE – Het college van burgemeester en wethouders past het terrassenbeleid aan. Horeca-ondernemers wordt hiervoor om hun meningen gevraagd. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis SGP/ChristenUnie) liet hier dinsdag 3 februari over weten: ‘Een aantal zaken zijn veranderd. Zo was in het oude terrassenbeleid te strak geformuleerd hoe het meubilair er uit moet zien. Parasollen mogen ook hoger op het Vierkant.’ Als ondernemers echter toch nog hogere parasollen gebruiken, dan kunnen ze rekenen op een fikse boete.
Het Vierkant is het gebied, waar het terrassenbeleid het meest van toepassing is. Dat is namelijk in feite de enige plek in het dorp waar veel terrassen samen opgesteld staan. Ondernemers op het Vierkant hadden gevraagd of de huidige looproute van 2 meter versmald kan worden naar 1,50 meter. Hierdoor zouden de terrasuitbaters een extra rij stoelen kunnen neerzetten. Nieuwenhuis: ‘Maar dit is een plein voor heel Lisse; als mensen met een scootmobiel komen, moeten ze er kunnen passeren.’ Wel stemt het college er mee in, dat het terrasseizoen verlengd wordt. Tot nu toe liep het terrasseizoen van 15 maart tot 15 oktober, maar dat is voortaan van 1 maart tot 31 oktober. De wethouder: ‘Zo kun je nog gebruik maken van die mooie herfstdagen.’ Overigens blijven de terrassen ook in de winterperiode staan, maar dan worden die terrassen wat minder groot en staan ze dichter bij de gevels. De ondernemers hebben gevraagd of het Vierkant autoluw gemaakt kan worden in de weekenden. Hierover moet Nieuwenhuis nog tot april nadenken. ‘Dit soort verzoeken wil ik van alle kanten bekijken. Er zijn op dit moment meer prangende zaken, zoals de bezuinigingen.’