Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2015

Einde werkgroep Regio

JOEP DERKSEN
KAAG EN BRAASSEM – Op maandag 9 februari viel het doek voor de politieke werkgroep Regio. Vrijwel unaniem besloten de politieke partijen, dat de regionale onderwerpen ook wel in het ene of het andere politieke forum besproken kunnen worden. Alleen voorzitter Karin van der Kaaden (CDA) wilde de werkgroep nog behouden, maar zij was een roepende in de politieke woestijn.
Wethouder Yvonne Peters (VVD) deed de eerste aanzet tot het einde van de werkgroep Regio. ‘Als we al dit soort commissies onderbrengen in het politiek forum, kunnen we meer thema-avonden organiseren.’ Ze werd in haar woorden gesteund door SVKB en D66. Fractievoorzitter Petra van der Wereld (SVKB) was toch al niet zo blij met de vergaderingen van de werkgroep Regio, die op maandagavond om 18:30 uur begint. ‘Het zou fijn zijn als de werkgroep Regio op een ander tijdstip gehouden werd.’
Fractievoorzitter Roel Terraneo (D66) vond dat er nog een levenslijntje moest blijven: ‘Het kan zijn dat je speciale zaken in een extra werkgroep Regio bespreekt, bijvoorbeeld als Holland Rijnland explodeert.’ En met dit betoog was het pleit beslecht: een meerderheid van de commissieleden bleek vóór afschaffing van de werkgroep Regio.