Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2015

Uitslag enquete genegeerd

JOEP DERKSEN
HOOGMADE – Maar liefst 144 inwoners hebben ‘ja’ gezegd op de stelling, dat gekeken moet worden naar de mogelijkheid om de brede school Ter Does te realiseren in het huidige schoolgebouw. Dat is de uitkomst van een enquete die vijf ‘Verontruste Hoogmadenaren’ hebben gehouden.
Ze hebben bij alle 725 huizen een peilingformulier in de bus gedaan en ruim 23% van de mensen heeft gereageerd. Er waren dus 144 mensen die eerst een onderzoek wilden naar de haalbaarheid van vernieuwbouw van de school, terwijl slechts 28 mensen sowieso een brede school met woningen op een deel van het huidige schoolperceel wilden hebben. Hiermee stelden de vijf Verontruste Hoogmadenaren indirect de geloofwaardigheid van de Dorpsraad Hoogmade aan de kaak. Wie de uitslag leest, vraagt zich af of deze Dorpsraad over de plannen van basisschool Ter Does inderdaad de mening van de meeste Hoogmadenaren vertegenwoordigd.
De politiek deed maandag 9 februari echter helemaal niets met de uitslag van de enquete. De partijen gingen unaniem akkoord met het verstrekken van 1,4 miljoen euro voor de realisatie van een Brede School met woningbouw. Fractievoorzitter Petra van der Wereld (SVKB) stelde: ‘Die school gaat er komen. De school die er nu staat, heeft zijn langste tijd gehad. Zorg voor een nieuwe school en bespaar het groen zoveel mogelijk.’
Fractievoorzitter Paul van Emmerik (VVD) vond het ‘opvallend dat er zo’n verschil is tussen deze vijf mensen en de Dorpsraad Hoogmade.’ Hij bekritiseerde de ‘onzorgvuldigheid van de vragen van de enquete’, maar gaf wel een ‘dikke pluim dat men in Hoogmade zo betrokken is met de bouw van de nieuwe school.’ Het CDA riep nog op om het besluit even uit te stellen, tot de bouwtekeningen bekend zijn, maar nam genoegen met de reactie van wethouder Henk Hoek, die dat niet nodig vond. ‘Het is juist een opdracht aan de ontwikkelende partijen om in samenwerking creativiteit samen te brengen en tegelijkertijd kwaliteit van het onderwijs gedurende de verbouwing te waarborgen, waarbij er een nieuw gebouw wordt neergezet.’