Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2015

Richtlijnen verdwijnen

JOEP DERKSEN
KAAG EN BRAASSEM – Wanneer er misstanden plaatsvinden bij de uitvoering van de Wmo Jeugd, willen politici niet reageren. Deze afspraken hebben de politieke partijen gemaakt. Maar mocht er een politicus zich het lot van een dorpsgenoot wél aantrekken en maatschappelijke misstanden aankaarten, dan kan hij/zij daar in ieder geval niet voor gestraft worden.
Er wordt in de toekomst dus niet gereageerd op vragen vanuit de pers of van de inwoners als iemand zwaar in de problemen zit. Hiervoor zijn andere instanties die zich daar om moeten bekommeren. De VVD pleitte er maandag 9 februari wel voor, dat het woord ‘Richtlijnen’ vervangen wordt door het woord ‘Aanbevelingen’. Fractievoorzitter Paul van Emmerik (VVD) stelde: ‘Richtlijnen zijn een dwingend voorgeschreven instructie. In Europees verband wordt dat beschouwd als wetgeving. Dat hoeft van ons niet. Zijn we dan aansprakelijk als we ons niet houden aan de richtlijnen?’ Om die onzekerheid weg te nemen, verdwijnt dus het woord ‘Richtlijnen’. Alle partijen stemden hier mee in en fractievoorzitter Roel Terraneo liet nog fijntjes weten: ‘Elke partij heeft de eigen veranwoording om iets politiek te maken of ter discussie te stellen.’