Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2015

Tweederde deel inwoners moet huis verlaten

RIJPWETERING – In een eengezinswoning aan de Oude Steegh wonen teveel mensen. Na herhaalde klachten van omwonenden over geluidsoverlast is de politie naar binnen gegaan.  De agenten constateerden dat er maar liefst vijftien mensen met een Oost-Europese achtergrond permanent wonen in dit huis. Iedereen die niet geregistreerd staat als bewoner moet dit huis op korte termijn verlaten. De vijf mensen die wél ingeschreven staan bij de gemeente, inclusief een kind, mogen in het huis blijven wonen.
Wethouder Yvonne Peters  liet vorige week weten, dat de maat vol was. ‘Na overlastmeldingen over lawaai en drankgebruik heeft  de politie geconstateerd dat er veel te veel mensen wonen. De mensen die weg moeten, hebben een aanzegging gekregen; binnen twee weken moeten ze verdwenen zijn.’ De gemeente gaat deze mensen niet helpen met het vinden van een andere woning: ‘Ze moeten hun eigen plaats vinden. Ze zijn niet geregistreerd als inwoner, dus moeten ze zelf uitzoeken waar zij gaan wonen.’ Overigens is de situatie aan de Oude Steegh niet uniek binnen deze gemeente, erkent Peters. ‘We gaan in gesprek met de grote tuinders; we vinden dat zij voor de Oost-Europese werknemers een menswaardig en fatsoenlijk onderdak moeten verzorgen.’