Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2015

Voortbestaan Cyclus bedreigd

JOEP DERKSEN
KAAG EN BRAASSEM – ‘Of Cyclus in de toekomst nog blijft bestaan is nu nog onduidelijk.’ Deze schokkende conclusie kregen de leden van de werkgroep Regio te horen op maandag 9 februari. Het bedrijf Cyclus is verantwoordelijk voor het ophalen van huisvuil en glas, de inzamelcontainers (minicontainers) en de verwerking van de afvalstromen. Kaag en Braassem maakt veel gebruik van Cyclus én is voor 2% eigenaar van deze onderneming.
Maar de gemeente  Gouda is Cyclus helemaal beu. Het Goudse bestuur heeft het management van Cyclus voor een ultimatum gesteld: er moet een grote reorganisatie plaatsvinden, waardoor de kosten omlaag gaan. Bovendien moet Cyclus met marktconforme tarieven werken. Als Cyclus dat niet doet, stapt Gouda compleet uit deze organisatie. En dat scheelt Cyclus ongeveer de helft van de totale omzet. ‘Of Cyclus in de toekomst nog blijft bestaan is nu nog onduidelijk’, luidde dan ook de conclusie. En de tijd dringt voor het management  van Cyclus om maatregelen te nemen, want over een jaar voldoet de organisatie niet meer aan de aanbestedingsrichtlijnen. De gemeenten moeten meer zeggenschap krijgen binnen Cyclus, maar hiervoor is ook weer toestemming nodig van Gouda. En voorlopig komt die toestemming er nog niet. De lokale politici wachten de ontwikkelingen af.