Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2015

‘We kunnen soms van twee walletjes eten’

KAAG EN BRAASSEM  - De gemeenten in de Rijnstreek moeten veel vaker gezamenlijk optreden en met één mond praten. Deze oproep deed burgemeester Marina van der Velde maandag 9 februari tijdens de vergadering van de werkgroep Regio.
‘De agenda voor Holland Rijnland wordt erg Leids bepaald’, aldus Van der Velde. ‘De Bollenstreek sprak al met één mond en in de Leidse regio doet men dat ook. Wij proberen het ook in de Rijnstreek.’ Maar dat overleg gaat de burgemeester nog niet ver genoeg.  Er zijn wel ambtelijke consultaties, maar we worden in een vrij laat stadium ‘ook nog eens’ geconsulteerd. De gemeente Alphen is coöperatief en vraagt wat wij van zaken vinden en of we samen iets kunnen doen. Maar we hebben graag concrete stukken, waardoor aan de regio duidelijk wordt gemaakt, wat wij willen.’ Opmerkelijk hierbij was, dat de burgemeester wél Alphen bij naam noemde, maar niet Nieuwkoop.
Fractievoorzitter Karin van der Kaaden (CDA) stelde daarop: ‘Er gaat een klein beetje “wij-zij” ontstaan; dat zou zonde zijn.’ Maar wethouder Yvonne Peters (VVD) vond: We zijn een centrumgemeente en kunnen soms van twee walletjes eten.’