Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2015

Plannen dorpshart Leimuiden onder vuur

JOEP DERKSEN
LEIMUIDEN – ‘Wij laten de seniorenhuisvesting niet sneuvelen om er een sloepenhaven van te betalen’; gemeenteraadslid Ilse van der Poel (PRO Kaag en Braassem) houdt de werkgroep  Masterplan Dorpshart Leimuiden aan de eerder gemaakte afspraken.
Eind vorig jaar kreeg een groepje enthousiaste ondernemers en inwoners de mogelijkheid van de gemeenteraad om vóór 31 maart van dit jaar met een uitgewerkt plan te komen om het dorpshart volledig te renoveren. Zo zouden er 30% sociale woningen komen, voorzieningen voor ouderen en een haven. De initiatiefnemers zegden ook toe, dat zij de stukken grond van de gemeente in dat gebied nog voor april 2015 zouden kopen. Uit een brief van de werkgroep aan de gemeenteraad blijkt hier geen sprake van te zijn.
Er is nog altijd geen risicodragende bouwer gevonden die het project op de schouders wil nemen. De werkgroep hoopt, dat dit op woensdag 15 april alsnog gebeurt. Maar ook komen de initiatiefnemers terug op een eerdere toezegging en ze vragen nu aan de gemeente of de afname van de gemeentegrond mag afhangen van het aantal woningen dat in de voorverkoop verkocht wordt. En dat is onacceptabel, zo stelt Van der Poel namens de grootste raadsfractie. Wij willen hierbij alvast laten weten dat er met PRO Kaag en Braassem wellicht over randvoorwaarden te praten valt (gunstig rentetarief voor latere afname grond, etc), maar we doen geen concessies in het verplicht te ontwikkelen programma voor bijvoorbeeld de doelgroep senioren. Er wordt in Leimuiden geschreeuwd om levensloopbestendige appartementen nabij de voorzieningen (centrum). Deze zouden voor een fors deel gerealiseerd kunnen worden in het programma 30% sociaal. Wij laten de seniorenhuisvesting niet sneuvelen om er een sloepenhaven van te betalen.’