Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 mei 2015

Straatwerk gemeentewerf aangepakt

JOEP DERKSEN
KAAG EN BRAASSEM – Het straatwerk van de gemeentewerf wordt volledig aangepakt. Als dat niet gebeurt, zal de werf steeds verder wegzakken. Nu al is het straatwerk ‘behoorlijk ingeklonken’, zo liet voorzitter Ton van Velzen weten tijdens het politiek forum van maandag 18 mei. De gemeentewerf wordt vanaf volgend jaar veel vaker gebruikt, omdat het afvalbrengstation in Ter Aar dan gesloten is. Daarom is de investering van 130.000 euro hard nodig. Alle politieke partijen waren het hier mee eens.
Zo liet commissielid Fred Zoetendaal (SVKB) weten: ‘De gemeentewerf is op zachte veengrond gebouwd. Als je daar rijdt, is het net of je in een kermisattractie in een wiebelende wagen op golvende platen rijdt.’ Maar commissielid Hans Klink (PRO)constateerde, dat nu al duidelijk is dat het nu ophogen van het straatwerk op de gemeentewerf over acht jaar al weer teniet is gedaan door het wegzakkende veen. Daarom vroeg zich wel af hoe het kan, dat het benodigde bedrag van 130.000 euro wordt afgeschreven over een periode van 25 jaar. Dat betekent, dat de gemeente nog 17 jaar financieel last heeft van werkzaamheden waar het effect al van is uitgewerkt.
Op deze vraag kon wethouder Yvonne Peters (VVD) geen antwoord geven; ze zou hier schriftelijk op terug komen. Maar wel wees ze op de noodzaak van de verbetering van het straatwerk in verband met de toename van de gebruikers de komende jaren. De partijen hoefden er daarna niet verder meer over te discussiëren; het onderwerp wordt in de gemeenteraad behandeld als hamerstuk.