Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 juli 2015

Nieuwe toekomst in nieuwe woningen


RIJPWETERING - 38 Gelukkige gezinnen konden woensdag 15 juli de sleutels in ontvangst nemen van hun nieuwe appartement in het nieuwbouwproject Hertogsstaete. Het jonge stel Robin van Mierlo en Kevin van der Weide uit Leiderdorp kreeg als eerste de sleutel van hun nieuwe appartement.

In Rijpwetering is de laatste jaren nauwelijks gebouwd, maar met de komst van de 32 sociale huurwoningen en zes vrije sectorwoningen verwelkomd het dorp plotseling veel nieuwe gezichten. Een deel van de nieuwe bewoners komt uit Kaag en Braassem, maar ook kregen mensen die elders woonden de kans om te verhuizen naar Hertogsstaete.
 
Robin is blij dat het moment eindelijk gekomen is: 'We gaan voor het eerst op onszelf wonen en gelijk al samenwonen. Het is ons eerste huis, dus spannend, maar we hebben er heel veel zin in. Het meubilair is al besteld en we kunnen vanavond de eerste verfkwast al tegen de muur aanzetten.' En waarom wilde het stel juist hier komen wonen? 'Mijn vriend is net met een eigen aannemersbedrijf begonnen, dus we wilden sowieso huren. De tekeningen zagen er fantastisch uit. We dachten in het begin dat het niet zou gaan lukken, maar het was een mooie verrassing dat we toch hier mogen wonen.'
 
Ook het stel Danny Cornet en Martin Seitz nemen een woningsleutel in ontvangst. Ze ontvluchten de drukte van Amsterdam en kijken uit om hier de komende jaren gelukkig te wonen. Cornet heeft meteen al het initiatief genomen om een 'mood board' te maken. Op dit grote bord kunnen alle bewoners aangeven hoe zij willen, dat de binnentuin er uit komt te zien. En er wordt grif gebruik van gemaakt. Cornet is trots op het eindresultaat: 'Het concept van de hofjestuinen krijgen we terug te zien.'
 
Ondertussen draagt Kevin zijn vriendin Robin over de drempel naar binnen; een aloude traditie wanneer stellen voor het eerst samen een woning betrekken. Hun appartement heeft twee slaapkamers, een badkamer en een woonkamer met een open keuken. Met 24 stopcontacten in de woonkamer zal het de komende jaren niet lastig zijn om de ene of andere stekker in te pluggen.
 
Voor Marieka Nijssen, senior woonconsulent van Meer Wonen, is het overhandigen van de sleutels één van de mooiste kanten van haar werk. 'Alle woningen zijn verhuurd. Ieder appartement krijgt een eigen parkeerplaats en een pas voor de afvalcontainer.' En na het ondertekenen van het huurcontract namen Kevin en Robin als allereerste bewoners van Hertogsstaete hun huissleutels met een grote glimlach in ontvangst.