Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2015

Tuinbouw grootste prioriteit De Baan en Sotaweg

KAAG EN BRAASSEM – Een pleidooi van het CDA om De Baan en Sotaweg uitsluitend te reserveren voor de tuinbouw redde het niet. Fractievoorzitter Karin van der Kaaden (CDA) hield een vurig pleidooi voor deze sector: 'We roepen hard over recreatie en toerisme, maar andere sectoren dreigen naar de achtergrond te verdwijnen. Levert het kanoën en suppen wel genoeg op? Ook de land- en tuinbouw zijn belangrijke bedrijfstakken. De tuinbouw lijken we langzamerhand los te laten door vermenging met andere sectoren. Maar we willen die sector niet kwijt. We staan voor exclusief tuinbouwactiviteiten op de Baan en Sotaweg.'

Maar het CDA kreeg haar zin niet helemaal. Wethouder Harry van Schooten liet weten, dat er geen plannen zijn om in dit gebied recreatieactiviteiten toe te staan. Ook blijft het grootste deel van het gebied uitsluitend bestemd voor de duurzame tuinbouw. Maar op stukjes restkavel, zo liet de wethouder weten, zouden andere (bedrijfs)activiteiten kunnen plaatsvinden.