Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 september 2015

Angst voor sluipverkeer

JOEP DERKSEN

LEIMUIDEN – De politieke partijen PRO en SVKB maken zich zorgen over de aankomende werkzaamheden aan de Drechtbrug. Commissielid Thijs Brambach (PRO) wees op de gevaren voor het sluipverkeer door Rijnsaterwoude. Zijn collega Hilde Bax (SVKB) wilde van wethouder Yvonne Peters (VVD) weten hoe de gemeente de veiligheid van fietsende jeugd kan waarborgen.

Peters liet weten, dat de Provincie maatregelen neemt om sluipverkeer in Rijnsaterwoude tegen te gaan. 'De Provincie gaat omrijroutes aankondigen, waaronder op de A4'. Over de veiligheid van de fietsende jeugd: 'We krijgen te maken met omleidingsroutes voor met name het autoverkeer. Er komt een snelheidsverlaging op de N207. Op het moment dat er een onveilige situatie zou zijn, zullen we verkeersmaatregelen nemen, zoals het verlagen van de snelheid naar 30 kilometer per uur.'

Tijdens een inloopavond werd kritiek geleverd op de omrijvariant; inwoners zijn bang, dat ze iedere ochtend twintig minuten in de file moeten staan, voordat ze het dorp uit zijn. Maar de wethouder stelde, dat aan die variant weinig meer kan worden gedaan.