Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 september 2015

Kritiek zwelt aan op huurkosten Mobiliteitscentrum

JOEP DERKSEN

STREEK – Meerdere gemeenten in de Rijnstreek uiten kritiek op de hoge huurkosten die Alphen aan den Rijn berekend voor het huisvesten van het Mobiliteitscentrum. In deze ruimte kunnen werklozen met computers zoeken naar beschikbare banen. De raad riep wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) eerder dit jaar al op om die kosten naar beneden te halen.

Gemeenteraadslid Riet Spaargaren (SVKB) wilde maandag 21 september weten wat de stand van zaken is over het vinden van goedkopere ruimte voor het mobiliteitscentrum. Maar Schoonderwoerd kon hier geen concreet antwoord op geven. Wel liet hij weten dat de kosten van de kantoorhuur zo hoog uitvallen, doordat de totale kosten van het gebouw teruggerekend zijn naar het aantal m2 dat gehuurd wordt. Binnen de regio gaan bestuurders bespreken of het Mobiliteitscentrum op dezelfde locatie blijft of toch verhuist naar een andere locatie.