Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 september 2015

Geen Roef Ragaszaal in Floralis

Joep Derksen

LISSE – De bioscoop-theaterzaal in Floralis wordt niet vernoemd naar Roef Ragas. De familie van deze overleden acteur heeft het college van burgemeester en wethouders met klem gevraagd om hier van af te zien. Volgens wethouder Adri de Roon (D66) vindt de familie het 'niet fijn dat de naam van Roef Ragas verbonden wordt aan Floralis, omdat Floralis zoveel tegenstelling en verdeeldheid in ons dorp veroorzaakt.' Bovendien is er twijfel over de hoeveelheid theatervoorstellingen die er in Floralis te zien zullen zijn. De Roon: 'Een bijkomende overweging is het ontbreken van (zicht op) enige theaterprogrammering.' Het college respecteert de wens van de familie. Daarom gaat de bioscoop-theaterzaal in de toekomst door het leven als de 'Mijnzaal'.

Door alle ophef rond Floralis, wordt nu ook afgezien van een feestelijke en officiële opening van dit 'Huis van cultuur'. Die opening zou eind oktober of begin november moeten plaatsvinden, maar dat gaat dus niet door. De Roon: 'Overwegingen bij dit besluit zijn dat Floralis staat nog steeds binnen en buiten de politiek ter discussie staat. En voor Lisse, de gebruikers en de inwoners heeft in mei al een openingsweek plaatsgehad. Ook is er geen inhoudelijk programma dat een officiële opening rechtvaardigt.'